5 sfaturi pentru siguranța locului de joacă
Locurile de joacă au parcurs un drum lung de unde au fost cu 10 până la 20 de ani în urmă. Dar, în ciuda tuturor îmbunătățirilor, siguranța locului de joacă este încă o preocupare pentru majoritatea părinților. Nu vă stresați, iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta pe voi și pe copiii dvs. să evitați orice pericol potențial.
# 1.Învățați zonele în care se joacă
Indiferent dacă copiii dvs. se joacă la un loc de joacă local sau la școala, este o idee bună să inspectați zona pentru a elimina orice potențial pericol. Iată câteva lucruri pe care să le urmăriți:
Suprafețe inacceptabile – beton, ciment, pământ, iarbă
Gunoi
Obiecte ascuțite
Fecale animale
Suprafața locului de joacă este deosebit de importantă pentru siguranță, deoarece căderile sunt cauza numărul 1 a rănirilor. O cădere pe o suprafață tare poate fi periculoasă pentru viața micuților, însă suprafețele moi, cum ar fi scoarța de lemn, nisipul, tartanul, pot amortiza căderile și împiedica rănirile.
# 2. Inspectați echipamentele
Echipamentele pentru locurile de joacă sunt strict reglementate. Reglementările variază de la țară la țară, dar iată care sunt câteva instrucțiuni generale privind echipamentele de joacă. Orice încălcare trebuie raportată autorităților corespunzătoare.
Suprafețele necorespunzătoare – Suprafatele aflate sub și în jurul echipamentului pe care ar putea cădea un copil.
Acestea trebuie să fie acoperite cu o suprafață de protecție.
Distanța corespunzătoare între echipamente – între fiecare echipament de joacă trebuie să existe o distanță corespunzătoare, care să permită copiilor să se desfășoare în condiții de siguranță, fără să se lovească între ei.
Lipsa unei întrețineri corespunzătoare a echipamentului – Orice piese sau echipament uzate, deteriorate sau vechi, sunt periculoase și trebuie fixate sau îndepărtate.
# 3. Alegeți un loc de joacă adecvat vârstei
Nu toate locurile de joacă sunt sigure pentru copiii de toate vârstele. Este important ca copilul dvs. să fie suficient de mare pentru a se juca cu copiii și cu echipamentele de la locurile de joacă pe care le vizitați.
# 4. Monitorizati activitatea copilului
Una dintre cele mai importante chei pentru siguranța locului de joacă este supravegherea adecvată a adulților. Nu scăpați din ochii copiii atunci când îi duceți în parc sau la locul de joacă. Adulții trebuie să fie prezenți la locul de joacă pentru a preveni pericolul, dar și în cazul în care un copil se rănește.
# 5. Învățați-vă copiii cum să rămâneți în siguranță
Învățați-vă copiii cum să joace în siguranță – fără a-i speria prea mult. Explicați-le că este important să evite lucruri precum gunoi, jocul pe echipamente rupte sau lucruri care pot fi periculoase. Locurile de joacă sunt o modalitate excelentă pentru copii de a ieși afară, de a se distra și de a-și elibera energia. Rămânând în siguranță, voi și copiii dvs. veți continua să vă bucurați să mergeți la locul de joacă.