7 sfaturi utile pentru un loc de joacă perfect

7 sfaturi utile pentru un loc de joacă perfect
Un loc de joacă poate fi atât de distractiv – literalmente! Studiile demonstrează că copiii care au acces la locuri de joacă în timpul copilăriei lor au crescut mai bine, au învăţat într-un stadiu incipient chestiuni importante legate de viaţă. Competenţele sociale, încrederea, stimă de sine, relaţiile de la egal la egal, învăţarea de a împărtăşi şi de a se îngriji, spiritul de competitivitate sănătos, abilităţile motorii fine, umorul, eşecul etc., pot fi învăţate în anii copilăriei. Un loc de joacă nu are nevoie de echipament scump sau un spaţiu mare pentru a avea succes. Ceea ce îl face eficient este că devine un loc sigur pentru toţi, promovează jocul liber care necesită o intervenţie minimă la adulţi şi duce la joc creativ. Iată câteva sfaturi utile pentru a face un loc de joacă perfect:

Locul:
Localizaţi locul de joacă într-un spaţiu uşor accesibil copiilor, dar departe de traficul vehicululelor, pentru a evita ca cei micisă fie accidentaţi. Alegeţi un loc care să beneficieze de o bună ventilaţie şi de lumina soarelui, ambele care sunt esenţiale pentru copii.

Grupa de vârstă:
Dacă spaţiul permite, instalaţi echipamente de joacă pe grupe de vârstă sau zone adecvate vârstei, pentru a evita monopolizarea terenului de joacă de către copiii mai mari.

Distanţa de siguranţă:
Permiteţi o distanţă sigură în jurul fiecărui echipament de joc şi nu aglomerati prea multe echipamente în zonă.

Activităţi:
Instalaţi unul sau două echipamente mai mari pentru grupuri mai mari şi câteva echipamente mai mici pentru jocul individual.

Culori:
Utilizaţi echipamente de joacă care au culori atractive şi strălucitoare, care nu se încălzesc la soare şi nu au muchii ascuţite de metal.

Suprafeţe sigure:
Echipamentele de joacă trebuie să fie amplasate pe o suprafaţă de protecţie care oferă siguranţă în cazul căderii copiilor. Suprafeţele de siguranţă pot fi în culori deschise sau cu o grafică care se adresează copiilor.

Supraveghere:
Locurile de joacă ar trebui să aibă vizibilitate sporită pentru siguranţă şi supravegherea copiilor. Evitaţi copacii mari sau ecranarea şi utilizaţi, în schimb, împrejmuire cu garduri şi copaci în jurul locurilor de joacă. Furnizaţi băncuţe şi scaune pentru adulţi pentru a sta aproape de copiii lor în timp ce aceştia se joacă.

Peste 500 de produse,

pentru un loc de joacă complet.

Instalare rapida,

ne adaptăm nevoilor tale.

Instalăm în toată România,

avem proiecte în fiecare județ.

Experienta de 20+ ani,

peste 900 de proiecte.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!