Investiția în jocurile copilariei este o investiție în liderii de mâine
Majoritatea copiilor sunt obişnuiţi cu rutina zilnică din timpul anului şcolar: şcoală şi temele.
Preşcolarii, pe lângă faptul că petrec cea mai mare parte a timpului în casă, petrec aproape 25 de minute pe zi pe temele de acasă. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că mulţi părinţi nu aprobă temele pentru grădiniţă.
Preşcolarii nu au parte de suficiente momente în care se pot juca. Acum 30 de ani, lucrările stăteau diferit – 40% dintr-o zi tipică a preşcolarului era dedicată jocului iniţiat de copil. Acest număr a scăzut, recent, la 25% (Miller & Almon, 2009).
Jocul este esenţial pentru ca cei mici să dezvolte diferite abilităţi pe care le vor folosi în viaţa lor. Implicarea în jocul nestructurat permite copiilor să exploreze şi să dezvolte numeroase abilităţi, cum ar fi rezolvarea problemelor, luarea deciziilor şi exprimarea de sine.
Copiii au nevoie de interacţiune, imaginaţie şi creativitate. Ţări precum China, Japonia şi Finlanda, cu rezultate excepţionale la matematică şi ştiinţă, oferă preşcolari care beneficiază de învăţare distractivă şi experimentală – prin joc!
Cercetările arată că jocul serveşte drept motor puternic pentru învăţare în anii preşcolari şi în afara acestuia. Copiii sub 5 ani înscrişi în programele preşcolare pe bază de joacă au un avantaj puternic faţă de cei cărora le este interzis jocul şi sunt mai predispuşi să crească în adulţi fericiţi şi sănătoşi.
Beneficiile temelor sunt dependente de vârstă. Pentru copiii de vârstă şcolară şi cei mai tineri este cel mai bine să se ţină seama de teme, pentru că acestea pot avea un impact negativ asupra timpului lor. Când sunt atribuite prea devreme, temele pot favoriza o atitudine negativă faţă de şcoală în general.
Este clar că atunci când se joacă, copiii mici dezvoltă abilităţi motorii fine şi grosiere, echilibru şi forţă, plus abilităţi cognitive şi sociale. Echipamentele de joacă ale copilăriei furnizate de Atlas Sport, sunt proiectate special pentru a construi aceste abilităţi şi a ajuta copiii să profite la maximum de timpul lor nepreţuit de joc.