5 sfaturi pentru întreținerea locurilor de joacă pe timp de IARNĂ

Experții Atlas Sport, vă recomandă în articolul de astăzi, câteva sfaturi utile pentru a vă proteja locurile de joacă în această iarnă!

1. Prevenirea este esențială
Oferiți-i locului de joacă o inspecție rapidă cel puțin o dată, de două ori pe an; înainte de prima ninsoare și din nou, în primăvară. Efectuați o verificare a echipamentelor și pieselor din componentă acestora.
Dacă aveți echipamente de joacă cu apă, asigurați-vă că ați curățat și golit toate țevile. Unele terenuri de joacă au echipamente de joc libere, în special centrele de creșă și grădinițele. Strângeți toate aceste articole și depozitați-le într-un loc special pe timp de iarnă, astfel încât să fie pregătite pentru a fi folosite din nou când vine primăvara.

2. Inspectați suprafața înainte de a veni vremea aspră
Vă recomandăm o reumplere a suprafeței în cazul în care locul de joacă conține scoarță de copac sau nisip și o curățenie generală necesară în cazul traficului greu, a frunzelor și a resturilor apărute. Dacă aveți suprafețe turnate tip tartan, pavaje sau dale, umpleți găurile sau reînlocuiti plăcile, astfel încât să nu se înrăutățească odată cu apariția zăpezii și înghețului.

3. Protejați suprafețele pe timpul lunilor de iarnă
Nu folosiți nimic coroziv cum ar fi sarea sau nisipul, pe suprafața terenului de joc. Atunci când există zăpadă pe suprafața locului de joacă, asigurați-vă că utilizați o lopată din plastic în locul uneia din metal. Și… rezistați tentației de a utiliza o suflantă de zăpadă dacă nu aveți un model care vă permite să îi ajustați înălțimea. Acestea pot cauza pagube serioase locurilor de joacă, repararea acestora fiind incredibil de costisitoare.

4. Protejați echipamentele
O măsură de protejare a echipamentelor este invelirea parțială a acestora cu folie de naylon. Evitați însă acoperirea totală, întrucât aerul trebuie să circule prin acestea, pentru evitarea apariției condensului.

5. Curățați echipamentele
În primul rând, asigurați-vă că strângeți toate resturile vegetale prezente pe suprafața de joc și pe echipamente. De ce? Pentru că acestea vor reține umezeală, riscând astfel apariția ruginei (oxidarea) pe părțile metalice, sau în cazul componentelor din lemn, a putrezirii acestora, ceea ce cu siguranță nu vă doriți.

Urmând aceste sfaturi simple, veți prelungi durata de viață a echipamentelor de joacă și a suprafețelor de protecție de sub acestea.

Peste 500 de produse,

pentru un loc de joacă complet.

Instalare rapida,

ne adaptăm nevoilor tale.

Instalăm în toată România,

avem proiecte în fiecare județ.

Experienta de 20+ ani,

peste 900 de proiecte.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!