Cum să proiectați un loc de joacă pentru școli – 5 sfaturi cheie
Un loc de joacă în școli, bine conceput poate fi o adevărată realizare. Cu aspectul potrivit și echipamente de joacă în aer liber, acesta poate oferi o gamă largă de beneficii în ceea ce privește sănătatea, comportamentul, incluziunea și chiar performanța. De asemenea, acestea se traduc în elevi mai fericiți. Cu toate acestea, alegerea corectă a designului locului de joacă, poate fi dificilă. Deci, pentru a va veni în ajutor, experțîi noștri în proiectare au pus laolaltă aceste 5 sfaturi cheie pentru a vă ajuta să vă creați locul de joacă al școlii perfect.
1. Faceți-l primitor
Dacă intenționați să investiți în echipamentele de joacă pentru școli, trebuie ca elevii dvs. să profite de toate lucrurile noi pe care le veți oferi pentru ei și cel mai bun mod de a face acest lucru este de a face locul de joacă un loc primitor. Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că instalați noile echipamente într-un loc ușor accesibil tuturor elevilor. Amenajati-l aproape de clădirea școlii, astfel încât copiii să nu trebuiască să meargă prea mult pentru a ajunge la el și pentru a vă asigura că există drum adecvat pentru acesta.
2. Proiectați un loc de descoperire
Una dintre cele mai bune modalități de a crea un loc de joacă este să amenajați echipamentele astfel încât să conducă copiii de la o zonă la alta într-un voiaj de descoperire. De exemplu, dacă aveți o potecă, asigurați-vă că, atunci când elevii ajung la finalul acesteia, există un alt echipament atrăgător care îi așteaptă să se joace.
Elementele de cățărare pot fi excelente și pentru descoperire. Localizarea lor în centrul locului de joacă înseamnă că atunci când se urcă spre vârf, copiii pot vedea toate celelalte echipamente distribuite în jurul lor.
3. Construiți elemente de risc
Gestionarea riscului este o abilitate de viață pe care toți elevii trebuie să o învețe, iar locul de joacă al școlii este locul ideal pentru a face acest lucru într-un mod sigur și măsurat. Jocul riscant este, de asemenea, distractiv și poate fi o modalitate excelentă de a spori încrederea în sine.
Există multe piese de echipamente de joacă în aer liber care oferă elementul de risc. Balansoarele, pereții de alpinism, etc. oferă elevilor modalități interesante de a le provoca și de a gestiona riscurile cu care se confruntă. Desigur, asigurați-vă că toate echipamentele și suprafețele de joacă sunt proiectate astfel încât copiii să fie cât mai siguri posibil.
4. Zone liniștite
Toate locurile de joacă ar trebui să ofere un spațiu liniștit pentru copii. Unii elevi nu vor dori zone zgomotoase și se vor simți mai confortabili și mai siguri. Alții vor dori doar să ia o pauză de la joc.
Dacă aveți deja un spațiu verde pe terenul școlar, luați în considerare amplasarea unor scaune adecvate sau chiar a unor foișoare unde grupuri mici de prieteni pot discuta în liniște împreună.
Proiectarea unui loc de joacă școlar care să funcționeze pentru toți elevii poate fi o provocare. Aceasta implică o mare parte a contribuției colective și cu considerente legate de spațiu și buget, ar putea fi necesar să existe niște compromisuri înainte ca o decizie finală să poată fi luată. Dacă intenționați să instalați un nou loc de joacă la școala dvs.
Atlas Sport oferă serviciu gratuit de design pentru locurile de joacă, care vă poate ajută să faceți cele mai bune alegeri pentru școala dumneavoastră. Contactați-ne și vă vom ajuta cu plăcere.