De ce apare agresiunea?
Nu există un motiv direct pentru aparitia agresiunii sau nu există un răspuns direct cu privire la motivul pentru care cineva ar putea fi vizat. Incidentele de agresiune sau intimidare au de obicei loc in timpul jocului. Ei folosesc fie acest timp pentru a-si elibera energie, pentru a-și aduna prietenii sau pentru a se odihni. Deși agresiunea are loc, există încă un lucru pe care să-l puteți face la locul dvs. de joacă pentru a vă minimiza situația.
Credem că agresiunea apare deoarece:
Copiii se plictisesc și caută ceva nou și interesant de făcut.
Copiii simt că fac parte dintr-un grup / o echipă și din acest motiv, ei vor batea sau vor tachina pe cei care sunt diferiti de ei sau o parte dintr-un grup diferit.
Spațiul de joacă este greu de supravegheat (pot exista spații ascunse), ceea ce face mai ușor pentru copii să se poarte urât.
Asigurați-vă că fiecare copil primește aceleași oportunități și se simte egal, este extrem de important pentru menținerea unui angajament și dezvoltare sănătoasă pe parcursul fiecărei zile școlare. Copiii au nevoie de un mediu în care se simt confortabil și pot să comunice unul cu celălalt.
Agresiunea la locul de joacă poate avea multe efecte asupra victimelor, atât pe terenul de joacă, cât și în timpul orelor de curs. De exemplu, copiii pot începe să își piardă concentrarea în timpul activităților de curs, ducând la rezultate academice reduse.
Încrederea victimei de a împărtăși idei și creativitate, atât în interior, cât și în afara locului de joacă, poate suferi semnificativ. Datorită acestei lipse de încredere, le este greu să aibă încredere în ceilalți și să isi facă prieteni pe viitor.
Importanța supravegherii locurilor de joacă
O problemă care apare lapersonalul didactic în timpul perioadelor de pauză este că poate fi dificil să se supravegheze întregul loc de joacă datorită zonelor ascunse. Ar putea fi dificil, dar un numar cat mai mare de personal care interactioneaza cu copiii va ajuta la supravegherea tuturor copiilor.
Importanța zonării locurilor de joacă
Crearea de spații de joacă cu zone specifice, care vizează diferite provocări de învățare, este una dintre cele mai bune modalități de a minimiza agresiunea. Locul de joacă ideal ar trebui să includă următoarele zone:
Cățărare fizică/activă.
Lectura liniștită.
Drama sau performanță.
Jocul imaginativ.
Știință/grădinărit.
Joc liber.
Zona de jocuri mici.
Jocul pe zone îi ajută pe profesori să supravegheze timpul de joc.
De asemenea, poate fi realizat un program pentru a ajuta cadrele didactice să gestioneze în mod pasiv timpul de joc, deoarece diferite grupuri/clase se pot bucura de joc în anumite zone în momente diferite. Acest lucru ajută la supravegherea anumitor copii din fiecare zonă și facilitează identificarea și vizualizarea oricăror probleme care pot apărea.
Zonarea ar trebui să ofere fiecărui copil cel puțin un spațiu in care așteaptă cu nerăbdare să joace în timpul scolii. Din acest motiv, copiii își pot combina bucuria pentru zona preferată cu alții, construind relații și încredere pentru a exprima și a împărtăși ceea ce au învățat.