Locuri de joacă multigenerationale: 3 moduri de a face spaţiile de joacă distractive şi beneficice pentru toate vârstele

Locuri de joacă multigenerationale: 3 moduri de a face spaţiile de joacă distractive şi beneficice pentru toate vârstele

Oamenii sunt creaţi să se joace pe tot parcursul vieţii lor, iar comunităţile trebuie să caute modalităţi de a crea oportunităţi pentru ca oamenii de toate vârstele, să poată beneficia a avantajele jocului … împreună. Clienţii ne întreabă frecvent cum pot să creeze o zonă de joacă care să facă apel la toate vârstele. Iată câteva sfaturi despre cum să creaţi un loc de joacă multigenerational.

Implicaţi-i pe toţi
Un loc de joacă multigenerational de succes, are în vedere nevoile tuturor celor din comunitatea dumneavoastră. De exemplu, băncile şi zonele de relaxare creează zone confortabile pentru ca părinţii şi bunicii să se odihnească în timp ce copiii se joacă. Dar nu vă opriţi aici.
Găsiţi modalităţi de a angaja părinţii şi bunicii în joc. Luaţi în considerare adăugarea de mese de joc, terenuri de sport, zone de picnic şi alte facilităţi pentru zona înconjurătoare. Ideea este de a găsi modalităţi de a-i implica pe toţi în joc.

Studiile au arătat că atunci când părinţii şi copiii interacţionează unul cu altul la joacă, există beneficii fizice, sociale şi emoţionale reciproce care sunt îmbunătăţite de experienţa comună – mai mult decât atunci când părinţii sau copiii se joacă singuri.

Adulţii care se angajează în mod regulat în jocuri cu copiii, realizează beneficii psihologice şi de sănătate enorme, cum ar fi reducerea stresului, stare de spirit îmbunătăţită, abilităţi cognitive mai mari şi relaţii îmbunătăţite. Copii care se joacă cu adulţii:

  • Demonstrează o mai mare creativitate şi niveluri mai înalte de abilităţi de rezolvare a problemelor şi vorbire
  • Se angajează în tipuri mai sofisticate de joc
  • Realizează o dezvoltare cognitivă şi social-emoţională optimă

Adăugaţi activităţi de joacă unice
Proiectaţi locul de joacă astfel încât să includă echipamente de joacă care încurajează adulţii să se angajeze în comportamente jucăuşe cu copiii. Există echipamentele de joacă ce permit unui adult să se joace faţă-în-faţă şi ochii în ochi cu un copil. Cercetătorii ne spun că atunci când ochii părintelui şi copilului se întâlnesc în timp ce se joacă în acest fel, se creează oportunităţi pentru o legătură emoţională semnificativă (numită şi armonizare) şi sporeşte centrele cognitive şi de luare a deciziilor ale creierului atât la copil, cât şi la adulţi.

O mărime nu se potriveşte tuturor
Nu încercaţi să găsiţi un loc de joacă, un spaţiu verde sau un traseu care să facă apel la fiecare grupa de vârstă. Cheia pentru un spaţiu de joc multigenerational de succes, este de a combina zonele de joc adecvate vârstei şi a oferi produse pentru o gamă largă de activităţi care fac apel la toată lumea. De exemplu, zona dumneavoastră de joacă pentru copii, poate include sisteme separate de joacă pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani şi între 5 şi 12 pentru a răspunde nevoilor fizice şi de dezvoltare specifice acestor două grupe de vârstă. Activităţile de joacă libere, cum ar fi instrumente muzicale, pot fi instalate în zona de joacă pentru a încuraja persoanele de toate vârstele să „compună” muzică împreună. Puteţi include, de asemenea, o zonă de fitness adiacentă pentru adolescenţi (cu vârstă de peste 13 ani) şi adulţi, sau o pistă pentru alergat şi jogging în jurul perimetrului zonei de agrement.

Urmărind toate aceste aspecte, zona dumneavoastră va fi una în care toţi participanţii se vor simţi antrenaţi şi vor mai dori să revină.

Peste 500 de produse,

pentru un loc de joacă complet.

Instalare rapida,

ne adaptăm nevoilor tale.

Instalăm în toată România,

avem proiecte în fiecare județ.

Experienta de 20+ ani,

peste 900 de proiecte.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!