Vreţi să construiţi un loc de joacă, însă nu ştiţi care sunt paşii ce trebuie urmaţi pentru a vă asigura de o investiţie de calitate? Prin acest ghid vă vom îndruma pas cu pas ce trebuie să faceţi; aşadar, urmaţi îndeaproape sfaturile de mai jos:
Pasul 1: Evaluaţi nevoile şi bugetul
Aceasta este întrebarea principală: Cât costă un loc de joacă? Şi, ştiind că un loc de joacă bun, de durată şi de înaltă calitate costă între 20.000 şi 50.000 de lei, cât de mult îi poate permite comunitatea sau şcoală în care doriţi să amplasaţi locul de joacă.
Pentru a vă stabili priorităţile şi cât de mulţi bani trebuie să strângeţi, există câţiva factori majori de luat în considerare. Specialiştii noştri vă pot ajută să determinaţi ce ar trebui să includă locul dumneavoastră de joacă şi ce va funcţiona în bugetul de care dispuneţi. Iată câteva întrebări pe care trebuie să vi le puneţi atunci când planificaţi un loc de joacă.
1. Ce echipamente de joacă ar trebui să aleg?
Alegerea echipamentului potrivit este un factor esenţial. Dacă nu creaţi un loc de joacă distractiv, primitor, interesant, copiii nu îl vor folosi – iar pentru copii, jocul este vital. Jocul sporeşte stima de sine a copilului şi dezvoltă abilităţile sociale şi cognitive necesare pentru viaţa adultă zilnică.
Designul locurilor de joacă a suferit schimbări dramatice în ultimele decenii. Echipamentele de joacă pentru copii pe care ni le amintim din copilărie sunt astăzi reproiectate având în minte siguranţa. Căutaţi echipamente de joacă tradiţională? La Atlas Sport, vă oferim mai multe opţiuni de echipamente, de care toţii copiii se pot bucura, cum ar fi: leagăne, topogane, carusele.
Pereţii de alpinism sunt o modalitate excelentă de a ajuta copiii să rămână activi şi să facă exerciţii zilnice – toate în timp ce se distrează, învăţând noi abilităţi, dezvoltând imaginaţia şi construind abilităţi sociale necesare vieţii.
Scopul de a planifica un loc de joacă ideal este simplu: creaţi un spaţiu în care un copil poate fi activ şi în care imaginaţia să se înalţe.
2. Cum mă asigur că locul de joacă este potrivit pentru copiii de toate vârstele?
Un alt lucru pe care trebuie să-l aveţi în vedere este adecvarea la vârstă a echipamentelor de joacă. Activităţile ar trebui să ofere niveluri adecvate de provocare şi să promoveze o evoluţie progresivă a competenţelor, deoarece copiii câştigă încredere şi coordonare prin activităţi de începător, intermediar şi avansat. De exemplu, probabil veţi dori să includeţi mai multe echipamente pentru copii cu vârste între 2 şi 5 ani , dar şi pentru copiii cu vârste între 5 şi 12 ani.
3. De ce este important ca locul de joacă să fie accesibil?
Accesibilitatea a devenit din ce în ce mai importantă astăzi. Pentru a respecta instrucţiunile de bază privind accesul, există un raport dintre activităţile care trebuie îndeplinite. Experţii noştri în terenuri de joacă sunt aici pentru a vă ajuta să înţelegeţi accesibilitatea, pentru a vă asigura că locul de joacă vizează nevoile copiilor, mediului şi întregii comunităţi.
4. Ce alte caracteristici ar trebui să includ la locul de joacă?
Alte lucruri pe care trebuie să le ţineţi cont dacă doriţi să includeţi echipamente independente şi facilităţi aferente locului de joacă.
Adăugarea banchetelor şi a umbrelor este excelentă pentru menţinerea părinţilor răcoroşi şi confortabili în timp ce supraveghează copiii. Suporturile pentru biciclete reprezintă o altă opţiune care include promovarea sănătăţii şi a sănătăţii comunităţii.
5. Ce suprafaţă de protecţie ar trebui să folosesc?
Nu uitaţi de suprafaţa de protecţie. Suprafaţa este o parte esenţială a locului de joacă. Oferă proprietăţi de atenuare a impactului care ajută la amortizarea căderilor inadvertente de pe echipamentele de joacă. Există o mulţime de opţiuni de alegere: cauciuc turnat, sooarta de lemn, cauciucul reciclat şi gazonul. Experţii noştri din terenurile de joacă sunt aici pentru a vă ajuta să determinaţi cele mai bune suprafeţe de joacă pentru locul dumneavoastră de joacă.
6. Pot construi locul de joacă în etape?
Detaliile finale care trebuie luate în considerare sunt etapele. Puteţi să vă adresaţi reprezentantului local pentru a ilustra opţiunile treptate, indicând modul în care locul de joacă poate fi construit şi îmbunătăţit în mai mulţi paşi. Faza 1 ar putea fi construită în bugetul disponibil, iar faza a două sau a treia ar putea veni câteva luni mai târziu, când aţi strâns mai mulţi bani.
7. Cât timp durează construirea şi instalarea unui loc de joacă?
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care trebuie să vi-l puneţi este: de cât timp este nevoie să instalaţi un loc de joacă. Ei bine, acest lucru depinde de complexitatea locului de joacă.
Trebuie să discutaţi cu autorităţile locale pentru a determina ce aprobări şi permise aveţi nevoie şi de cât timp este nevoie să le obţineţi. În general, un loc de joacă poate fi gata în termen de una-două săptămâni.