Sfaturi pentru planificarea construcţiei unui parc de fitness în aer liber
1. Grupaţi toate echipamentele de fitness într-un singur loc
Cercetările ne arată că oamenii sunt mai susceptibili de a utiliza echipamentele de fitness, atumci când acesta sunt grupate împreună cu alte echipamente.
Echipamentele de fitness grupate, încurajează formarea circuitelor, varietatea de exerciţii, utilizare mai îndelungată şi interacţiuni sociale mai multe.
2. Amplasaţi echipamentele de fitness cât mai aproape de spaţiul de parcare, nu în cealaltă parte a parcului sau zonei
Oamenii preferă să facă, toate exerciţiile cardio dintr-o dată, în loc să facă un set de alte exerciţii, apoi 5 minute de cardio şi să repete.
Persoanele care merg la sală, de asemenea, au programe de antrenament cardio de grup.
Facilităţile de fitness în aer liber vor primi o mai mare utilizare, urmând aceleaşi principii de exerciţii ca cele ale unei săli de fitness.
3. Siguranţă
Siguranţa este unul dintre cele mai importante aspecte ale unui parc de fitness. Oamenii trebuie să se simtă în siguranţă atunci când folosesc echipamentele de fitness, fără să se teamă de leziuni.
Înainte de a instala echipamentele de fitness în parc, asiguraţi-vă că acestea îndeplinesc toate standardele europene de siguranţă.
4. Vizibilitatea
Asigurându-vă că echipamentul este situat într- o locaţie foarte vizibilă:
• încurajaţi oamenii să-l folosească
• oferă mai multă siguranţă pentru utilizatorii care nu vin însoţiţi
• scade şansele de vandalism
• Împiedicaţi sabotajul
• Nu toate echipamentele şi sistemele de fitness sunt create la fel. Verificaţi echipamentele de coajă lemnoasă pentru a preveni deteriorarea ocazională sau rău intenţionată.
• Oferiţi utilizatorilor un antrenament total al corpului
Utilizatorii începători şi pasionaţii de antrenamente deopotrivă, ar trebui să îşi consolideze întreagă musculatură pentru echilibru şi pentru a preveni problemele ulterioare.
• Asiguraţi-vă că echipamentele pot fi folosite pentru exerciţii diverese: umeri, piept, spate, abdomen, partea inferioară a spatelui, biceps, triceps, coapse şi gambe.
• Asiguraţi-vă că zona este utilă parcului şi scopul sau: Încurajarea oamenilor de a fi activi fizic într-un mod sigur şi productiv.
5. Referinţe
Sună evident, dar vă doriţi echipamente care se dovedesc a fi durabile, utile şi sigure.
Cereţi referinţe şi verificaţi modul în care echipamentul a evoluat în timp. Obţineţi sugestii pentru modificări pe care le-aţi putea face – diferite echipamente de fitness, diferite grupări sau alte considerente.
6. Fiţi conştient de costul real, înainte de a semna contractul
Asiguraţi-vă că aţi înţeles costul total al achiziţiei de echipamente de fitness înainte de a face un angajament.
Echipamentele de fitness sunt grele şi greu de transportat. Oferta ar trebui să includă şi transportul echipamentelor, costurile de instalare şi de întreţinere.
Nu uitaţi să vă asiguraţi că aţi înţeles bine garanţia şi durata de viaţă a echipamentelor.
Îmbunătăţirea experienţei în aer liber necesită planificare şi timp.
Din fericire, aceste sfaturi vă vor ajuta de-a lungul drumului, să înţelegeţi modul în care puteţi profita la maximum de timp, spaţiu, precum şi de bani.