Studiile spun ca jocul nestructurat ajută la îmbunătățirea capacității creierului
Beneficiile jocului liber se extind cu mult dincolo de creșterea puterii musculare și a rezistenței. Există dovezi științifice că timpul petrecut la locul de joacă rivalizează cu timpul petrecut în sala de clasă atunci când vine vorba de dezvoltarea creierului copiilor.
Există schimbări fundamentale în cortexul prefrontal al creierului, care nu au loc dacă nu li se dă posibilitatea copiilor să fie și să comportă ca niște copii.
Cheia pentru producerea acestui tip de dezvoltare a creierului? Jocul liber, nestructurat! Este esențial ca celor mici să li se dea libertatea de a-și inventa propriile reguli, indrumări și limite prin joc liber nestructurat.
Doar în acest mod, copiii își vor folosi interacțiunile pentru a învăța abilitătile esențiale de rezolvare a problemelor care îi vor ajuta să determine corectitudinea și limitele sociale, toate fără a sacrifica distracția.
Jocul este productiv și este departe de a fi un lux pe care copii să nu și-l poată permite. De fapt – este o necesitate. În timp ce mulți profesori și învățători consideră că scăderea timpului de joc și creșterea timpului de studiu în sală de clară, vor ridica performanța academică, adesea chiar opusul este adevărat.
Țările care au de fapt mai multe pauza de recreere în școli, tind să aibă performanțe academice mai mari decât țările în care aceasta este mai mică.
A fost bine documentat că jocul liber nestructurat în aer liber este esențial pentru dezvoltarea copilăriei. V-ați ajutat astăzi copiii să își construiască un creier mai bun și mai sănătos?