Vremea rece nu este un motiv să se renunțe la joacă

 Vremea rece nu este un motiv să se renunțe la joacă
Copiii ar trebui să se joace în aer liber zilnic, chiar și în timpul iernii. Se recomandă zilnic 60 de minute de activitate fizică pentru copiii de 5 ani și peste. Aceasta este o sarcină dificil de realizat, pentru cei care își lasă copiii să se joace doar în interior în fiecare zi.
Copiii de toate vârstele se bucură și beneficiază de jocul în aer liber. Jocul zilnic în aer liber este sănătos și arde energia pe care cei mici o acumulează de-a lungul zilei. De asemenea, oferă copiilor oportunitatea unei schimbări de mediu, a unui echilibru în joc și a unei rutine și a angajării în activităti mari ale mușchilor (adică dezvoltarea brută-motorie).
Chiar și copiii care sunt ușor bolnavi dar activi ar trebui să iasaafară dacă vremea nu este prea severă. Timpul în aer liber, zilnic, chiar și în timpul iernii, poate fi o parte sănătoasă a programului unui copil, se află în sigurantă cu imbrăcămintea potrivită.
Un mit care circulă destul de des în ziua de astăzi, este acela că în urma jocului în aer liber, iarnă, copiii vor răci. Studiile au arătat că, spre deosebire de convingerea comună că „expunerea la aer rece provoacă o răceală”, aerul proaspăt este sănătos și bun pentru organism.
Atunci când copiii și adulții petrec mult timp impreună în spații închise și mici, supraincălzite și prost ventilate, germenii și bolile trec ușor de la o persoană la alta. În aerul proaspăt, în aer liber, copiii nu trebuie să re-respire germenii grupului, iar șansa de răspandire a infecției este redusă.

5 sfaturi pentru ca jocul în aer liber, iarna, să se desfășoare în condiții de siguranță:

Utilizați protecția solară – Reflecția soarelui de pe zăpadă și gheată poate fi aproape la fel de dăunătoare ca expunerea directă. Protecția solară este importantă pe tot parcursul anului.
Îmbrăcați-vă adecvat – Îmbrăcati-vă copiii în haine impermeabile și cizme pentru a îi menține uscați. Asigurați-vă că sunt suficient de confortabili pentru a se jucă. Prea multe straturi de haine pot face dificil pentru copii să-și păstreze echilibrul. Aveți grijă de fulare – alegeți un fular în stil de manta, întrucât un fular lung, poate să devină un pericol de sufocare.
Cunoașteți semnele de degerături – Degerăturile apar atunci când pielea sau extremitătile copilului sunt literalmente înghețate. Țineți pielea expusă la minim.
Insistați pe pauzele de incălzire – Insistați asupra pauzelor de incălzire periodică pentru a verifica semnele de hipotermie sau degerături și pentru a vă asigura că copiii nu răcesc prea mult.
Nu uitați de deshidratare – Deshidratarea nu este o preocupare rezervată numai lunilor calde. În timp ce copiii dvs. se bucură de o sesiune de joc în aer liber, asigurați-vă că ei beneficiază de suficiente fluide.

Peste 500 de produse,

pentru un loc de joacă complet.

Instalare rapida,

ne adaptăm nevoilor tale.

Instalăm în toată România,

avem proiecte în fiecare județ.

Experienta de 20+ ani,

peste 900 de proiecte.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!