Locurile de joacă nu sunt doar pentru divertisment. Citiţi mai jos beneficiile aduse de locurile de joacă pentru părinţi şi copii, beneficii pe care probabil, nici măcar nu le-aţi realizat. Dacă aveţi copii, probabil aţi petrecut ceva timp la un loc de joacă. Dar ştiţi despre toate avantajele pereţilor de alpinism, topoganelor şi leagănelor?
De multe ori, ieşitul din casă şi în parc, poate fi de o provocare pentru părinţi. Totuşi, aceste 7 motive vă vor conştientiza că acest efort este total meritat:
1. Joaca liberă
Unul dintre motivele pentru care locurile de joc sunt benefice copiilor, se datorează faptului că acestea oferă o mulţime de oportunităţi pentru joaca liberă, activitate diferită de sport şi jocurile organizate sau tematice.
Joaca liber şi jocurile de rol sunt importante deoarece permit copiilor să exploreze şi să se joace în funcţie de modul în care se simt şi să descopere ceea ce le place.
2. Dezvoltarea creierului
Joaca este o parte importantă a dezvoltării creierului unui copil. Este unul dintre motivele pentru care copiii se nasc cu dorinţa şi capacitatea de a se juca.
Locurile de joc sunt proiectate pentru mai multe tipuri diferite de joc, astfel încât acestea să ajute la dezvoltarea creierului unui copil în timp ce îşi imaginează lucruri.
3. Vitamina D
Petrecerea timpului la un loc de joacă, de asemenea, este benefică pentru încurajarea copiilor de a-şi petreace timpul în aer liber, unde pot beneficia de aer proaspăt şi vitamina D, care au tot felul de beneficii pentru sănătate, inclusiv ajută copiii la dezvoltarea unor oase puternice.
4. Abilităţi sociale
Locurile de joacă sunt, de obicei pline de copii care se joacă, aşadar oferiţi-le copiilor dumneavoastră, oportunitatea minunată de a-şi petrece timpul cu alţi copii.
Acest lucru îi învaţă nu numai cum să îşi facă prieteni, ci şi să înveţe regulile sociale şi să interacţioneze cu copii de vârste diferite, cu nevoi speciale sau care sunt diferiţi de ei în alte moduri.
De asemenea, îi ajută pe copii să îşi dezvolte limbajul, atunci când comunică cu ceilalţi copii.
5. Îmbunătăţirea dispoziţiei
Joaca în aer liber elimina stresul atât al părinţilor cât şi al copiilor. Uneori, o schimbare de peisaj, vizitarea locului de joacă este de multe ori tot ceea ce are nevoie un copil pentru a fi fericit din nou.
Ducând copiii la locul de joacă poate fi un colac de salvare pentru o zi agitată.
6. Expunerea la animale
Parcurile de joacă nu sunt doar un loc minunat pentru copii; ele sunt, de asemenea, foarte bune pentru animale. Mulţi oameni îşi aduc animalele lor în parc şi pe lângă acestea, puteţi găsi, de asemenea şi animale sălbatice cum ar veveriţe, păsări sau şopârle.
Locul de joacă poate fi un loc minunat pentru a expune copilul şi a învaţă animale şi totodată, pentru a preda reguli cu privire la siguranţă în jurul animalelor.
7. Abilităţi motorii
Bineînţeles că locurile de joacă sunt un loc excelent pentru alergare, alpinism, sărit, aruncat şi tot felul de activităţi care predau abilităţile motorii. Ele îi ajută pe copiii mici să înveţe deprinderi motrice de bază, iar pe copiii preşcolari sau copiii mai mari, să ajusteze aceste competenţe.
Un alt lucru benefic prin utilizarea abilităţilor motorii este că oferă exerciţii necesare pentru a ajută copiii să îşi dezvolte muşchii, reducând obezitatea.
Aşa că, data viitoare când vă întrebaţi dacă merită efortul de a lua copiii în parc, amintiţi-vă că nu este vorba numai de distracţia de la locul de joacă, cu de mult mai mult decât atât.