Activitatea fizică: Crearea unui corp sănătos prin joc

Activitatea fizică în joc este esențială pentru stilul de viață sănătos și pentru dezvoltarea minții, corpului și spiritului. Activitatea fizică contribuie la o compoziție sănătoasă a organismului, la bunăstarea psihologică și ajută la dezvoltarea osoasă.
Activitatea fizică, implicând contracția forțată a mușchilor corpului, este esențială pentru creșterea și dezvoltarea sistemelor scheletale, musculare, nervoase și cardio-respiratorii ale corpului uman și joacă un rol major în arderea caloriilor, contribuind astfel la menținerea unui echilibru sănătos între cantitatea de masă musculară și țesutul gras al tuturor copiilor, inclusiv copiii cu dizabilități.
Unul din doi copii  din România cu vârsta cuprinsă între 2 și 19 ani este supraponderabil sau obez, clasându-ne pe locul 2 în Europa. Obezitatea din copilărie duce adesea la obezitatea adultă.
În joacă, spre deosebire de activitățile organizate, copiii se bucură în mod natural de activitatea fizică, fără ca adulții să încurajeze activitatea. Un studiu privind jocul a investigat opțiunile de joc și estimarea consumului calorică la copiii de clasa a 3-a, pe un echipament de joacă în aer liber, timp de peste 20 de săptămâni.
Valoarea medie a caloriilor arse în timpul celor 30 de minute de joc liber, a fost de 72 de calorii, după zece săptămâni 71 de calorii și după 20 săptămâni o creștere semnificativă la 78 de calorii.

Aceste date susțin necesitatea și importanța furnizării echipamentelor de joacă în curțile rezidențiale, grădinițe, școli și parcuri pentru a sprijini dezvoltarea copiilor și sănătatea generală.
Copiii și adolescenții trebuie să se angajeze zilnic în 60 de minute sau mai mult de activitate fizică, ceea ce include activități aerobice, musculare și de consolidare a oaselor și, de asemenea, aceștia trebuie să fie încurajați să participe la activitățile adecvate în funcție de vârstă.
Cu un program zilnic de 30 de minute de exerciți fizice, aproximativ jumătate din arderile calorice zilnice recomandate ar fi îndeplinite. Atunci când programul școlar restricționează activitatea fizică, copiii nu compensează acasă. În plus, copiii manifestă o activitate fizică mai mare după școală, când aceasta se produce în timpul zilei.
Parcurile și locurile de joacă pot oferi oportunități de joc și pot crește activitatea fizică nestructurată și s-a constatat că, dacă copiii pot accesa cu ușurință parcurile și locuri de joacă sigure, este mai probabil să se angajeze în activități fizice recreative acolo.

Mediul construit al unei comunități afectează oportunitățile copiilor  de a accesa în condiții de siguranță activitatea fizică, locurile de joacă, parcurile și spațiile verzi din cadrul comunităților. Resursele pentru cartierele cu venituri mici ar trebui să fie o prioritate pentru a se asigura că toți copiii au oportunități de joc și de un stil de viață activ.
Cercetările au descoperit ca activitatea fizică este legată de îmbunătățirea sănătății mintale, ajutând la ameliorarea simptomelor de depresie și anxietate și creșterea stimei de sine.

Peste 500 de produse,

pentru un loc de joacă complet.

Instalare rapida,

ne adaptăm nevoilor tale.

Instalăm în toată România,

avem proiecte în fiecare județ.

Experienta de 20+ ani,

peste 1000 de proiecte.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!