Locurile de joacă reflectă societatea

De la gropile de nisip și joacă pe stradă până la tehnologie și aventură, locul de joacă a evoluat semnificativ în ultimii 100 de ani, totuși, un lucru care nu se va schimba niciodată, sunt beneficiile nemăsurabile oferite.
În timp ce „jocul” în sine este un concept etern, spațiile organizate de joacă nu erau comune până la sfârșitul anilor 1800. Copiii se jucau pe străzi. Conceptul de loc de joacă organizat își are originea în Germania, unde copiii se jucau în grădini de sau gropi de nisip de lângă casele lor.
Primul loc de joacă a fost construit în Manchester, Anglia în 1859. Cu toate acestea, acestea încă nu au fost foarte frecvente până când autovehiculele au revendicat străzile la începutul secolului și au fost necesare locuri de joacă mai sigure.
Locurile de joacă au fost întotdeauna un produs al timpului și spațiului lor. Acestea au evoluat de la locurile de joacă postbelice din Londra, unde au fost construite din cauciuc de la Blitz, până la simplitatea toboganelor și leaganelor din anii 1970, până la locurile de joacă de astăzi de neuitat. Astăzi, tendința este inteligența. Orașe inteligente, locuri de joacă inteligente. Iar accentul pus pe tehnologie nu înseamnă stiluri de viață nesănătoase. Dimpotrivă, orașele cele mai inteligente din lume leagă inexorabil tehnologia de durabilitate, sănătatea publică și îmbunătățirea calității vieții.

Orașele inteligente precum San Francisco, Viena și Singapore se îndreaptă către tehnologii pentru a crea tehnologii de transport și parcare. Navigarea într-un oraș cu ușurință este esențială pentru calitatea vieții și cheia acestor inițiative oferă comunități și spații verzi conectate  și încurajează oamenii să se miște – indiferent dacă este vorba de mers pe jos sau de mers cu bicicleta în aer liber.
Locurile de joacă au un rol esențial în crearea conectării comunităților și orașele de astăzi devin mai inteligente, astfel încât locurile noastre de joacă și tehnologia sunt integrate în noi moduri interesante.
Locurile de joacă de astăzi pot integra aplicații pentru a spori realitatea și pentru a ține copiii angajați și interesați de jocul în aer liber.
Pentru proprietari și dezvoltatori, beneficiul real provine din colectarea datelor care vor contribui la influențarea viitoarelor design-uri și îmbunătățiri – permițând dezvoltarea unor spații care să servească cu adevărat oamenii care locuiesc acolo și care sunt integrați într-un plan urban mai inteligent.
La Atlas Sport, prin locurile de joacă, ne menținem tendințe. Am instalat zeci de locuri de joacă mooderne iar feedback-ul comunităților a fost unul pe măsură.

Peste 500 de produse,

pentru un loc de joacă complet.

Instalare rapida,

ne adaptăm nevoilor tale.

Instalăm în toată România,

avem proiecte în fiecare județ.

Experienta de 20+ ani,

peste 900 de proiecte.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!