Responsabilitatea la locul de joacă: Accidente sau răniri

În medie, 17 copii mor în fiecare an pe terenul de joacă.
Multe decese şi vătămări ar putea fi prevenite dacă locurile de joacă – de la echipament la suprafaţă, până la aspect – ar fi concepute cu reguli de siguranţa în minte. Atunci când siguranţa nu reprezintă o prioritate, responsabilitatea la locul de joacă este cu siguranţă o problemă. Atunci când un copil este rănit pe un loc de joacă şcolar, în primul rând şi în primul rând, personalul şcolii ar trebui să ofere primul ajutor şi, de obicei, să notifice părinţii despre prejudiciu dacă este necesar un tratament suplimentar.

Majoritatea rănilor de la locurile de joacă sunt minore şi nu necesită îngrijiri medicale. Cu toate acestea, se estimează că 10% din rănile suferite în şcolile primare duc la un prejudiciu „major” care necesită îngrijiri. În aceste cazuri, părinţii sunt informaţi şi li se recomandă să solicite asistenţă medicală suplimentară pentru copilul lor.

Şaptezeci la sută din leziunile şcolare au loc în timpul recreatiei sau al orelor de educaţiei fizică. O analiză a datelor privind prejudiciul a arătat că lipsa unei supravegheri adecvate este considerată „un factor care contribuie la rănirea copiilor la locul de joacă peste 40% din timp”.
Acest articol se va concentra asupra supravegherii, a „datoriei de îngrijire” şi asupra supravegherii, ca o ilustrare a problemelor de supraveghere. Se examinează noţiunea de „accident”, care este descrisă drept „instantanee”. Leziunile, pe de altă parte, se dovedesc adesea prevenite prin reguli stabilite şi supraveghere „activă”, tipul de supraveghere care este proactivă de a interveni în joc periculos.

Unele ţări au adoptat reguli privind siguranţa pe terenurile de joacă, care se concentrează, în general, pe un „standard de îngrijire” cu trei puncte:

Supraveghetorii trebuie să ofere cea mai mare îndatorire pentru a preveni riscul nerezonabil de răniri.
Designul terenului de joacă permite provocări treptate şi dezvoltarea abilităţilor.
Spaţiul de joacă este instalat corespunzător cu un spaţiu adecvat pentru a preveni supraaglomerarea şi a asigura o joacă în siguranţă.

Supravegherea proactivă este importantă în reducerea răspunderii potenţiale.

Nerespectarea leziunilor
Un refren obişnuit în procese este că neîndeplinirea de către supraveghetor a unui copil în momentul vătămării constituie un act neglijent şi, prin urmare, supravegherea este inadecvată. Cu toate acestea, nerespectarea unui copil la momentul exact al vătămării nu reprezintă întotdeauna neglijenţă. Observarea unui anumit copil pe întreagă durata a recreatiei nu este practică, în special în lumina numărului de copii cu care poate fi încredinţat un supraveghetor.

Îngrijirea rezonabilă nu necesită o examinare constantă şi nedeviata a unui anumit copil la un loc de joacă supravegheat. În consecinţă, un supraveghetor al locului de joacă nu este neapărat neglijent dacă nu reuşeşte să observe un anumit copil în momentul exact în care are loc un prejudiciu în timpul jocului normal sau al activităţilor sportive. Mai degrabă, dacă comportamentul unui copil nu era nici periculos, nici neobişnuit, atunci supraveghetorul nu trebuia să acorde o atenţie deosebită unui anumit copil.

Peste 500 de produse,

pentru un loc de joacă complet.

Instalare rapida,

ne adaptăm nevoilor tale.

Instalăm în toată România,

avem proiecte în fiecare județ.

Experienta de 20+ ani,

peste 900 de proiecte.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!