Siguranţa locului de joacă: Distracţie fără leziuni

Siguranţa locului de joacă: Distracţie fără leziuni

Pentru adulţi, vara poate semnala începutul grătarelor, plajă şi vacanţe. Dar pentru copiii lor, înseamnă ceva diferit. A sosit vremea îngheţatei, când copiii îşi iau propriile vacanţe – pe terenul de joacă. Deşi sunt deghizate ca terenuri magice, colorate, topogane şi leagăne, locurile de joacă servesc copiilor în mai multe moduri decât distracţia. Locurile de joacă sunt locurile în care copiii fac exerciţii, îşi fac prieteni şi învaţă despre asumarea riscurilor, emoţii şi comunitate.

Şi în timp ce locurile de joacă sunt în jurul nostru totdeauna, mulţi părinţi şi bunici pot atesta faptul că acestea şi-au schimbat aspectul de-a lungul anilor: marginile sunt rotunjite, topoganele sunt mai scurte. Ce era din metal acum este din plastic. Asfaltul a fost înlocuit cu bucăţi de cauciuc de bună calitate. Şi aşa mai departe. Aceste schimbări sunt folosite în încercarea de a face locurile de joacă mai sigure.

În timp ce schimbările de siguranţă sunt foarte benefice, copiii sunt încă răniţi la locurile de joacă. Sute de copii ajung la spital în fiecare an, datorită leziunilor provocate la şcoală sau în parcurile de joacă.
Cele mai frecvente leziuni sunt de obicei fracturi, contuzii, abraziuni şi răniri. Mai rău, zeci de copii mor în fiecare an pe terenul de joacă, de obicei din catastrofe precum, asfixierea şi leziunile capului şi gâtului.

Există mai multe tipuri de persoane care pot face experienţa de joacă sigură sau nesigură. Dacă copiii, părinţii, profesorii, îngrijitorii şi bonele fac alegeri bune, iar comunitatea oferă echipamente şi suprafeţe sigure, putem reduce cu adevărat numărul de leziuni.
Cu sfaturile de mai jos, sperăm că copiii şi părinţii îşi pot petrece mai mult din zilele de vară la locul de joacă, decât în casă.

Analizaţi locul de joacă
Locurile de joacă ar trebui să fie bine întreţinute, fără piese lipsă, rupte sau cabluri care s-au desprins.
Dacă vedeţi aceste probleme, evitaţi locul de joacă sau, contactaţi operatorul locului de joacă pentru a raporta că există un potenţial pericol, deoarece acesta ar putea să nu ştie că există o astfel de problemă.
De asemenea, echipamentele ar trebui să nu prezinte deteriorări, rugină, spărturi, şuruburi expuse şi părţi proeminente care pot fi prinse pe haine, cum ar fi cârligele deschise.

Verificaţi şi fundaţia terenului de joacă
Căderile pe pământ reprezintă aproape 70% din leziunile de pe terenurile de joacă. Aşadar, evitaţi locurile de joacă cu suprafeţe din piatră, beton, asfalt, iarbă, pământ sau pietre. Alegeţi în schimb locurile de joacă care au suprafeţe de protecţie precum: pietricele, nisip, scoarţă de copac şi covoraşe din cauciuc.

Supravegheaţi joaca
Există adesea leziuni ale copiiilor pe terenurile de joacă, ce nu au nimic de-a face cu echipamentul.
Pe lângă comportament, părinţii şi persoanele care îngrijesc copiii, trebuie să supravegheze activitatea copiilor mici pentru a preveni leziunile.

Siguranţă dincolo de joacă
Atunci când ieşiţi în aer liber, la joacă, dar nu numai, purtaţi întotdeauna protecţie solară şi pălării de protecţie. În mod similar, dacă echipamentul pentru terenuri de joacă a fost aşezat la soare, fără umbră, adulţii ar trebui să verifice dacă nu este prea fierbinte. Şi dacă familia intenţionează să facă o combinaţie deosebit de eficientă de exerciţii şi distracţie prin ciclism la locul de joacă, îi indemnăm pe copii să îşi înlăture căştile de protecţie pentru a preveni blocarea.

Peste 500 de produse,

pentru un loc de joacă complet.

Instalare rapida,

ne adaptăm nevoilor tale.

Instalăm în toată România,

avem proiecte în fiecare județ.

Experienta de 20+ ani,

peste 900 de proiecte.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!