Siguranța locurilor de joacă: distracție fără lacrimi

Siguranța locurilor de joacă

Spațiile de joacă sunt locuri minunate în care copiii se pot juca în aer liber cu alți copii, se pot distra şi îşi pot testa aptitudinile fizice. Supravegherea este cel mai bun mod de a asigura siguranţa în spaţiile de joacă pentru a preveni leziunile.

Echipamentele de joacă și siguranța locurilor de joacă

 

Copiii pot obţine atât de multe lucruri bune în spaţiile de joacă, iar activităţile în aer liber sunt foarte benefice pentru dezvoltarea lor fizică, socială şi mentală.

Cele mai multe accidente în parcurile de joacă sunt minore – tăieturile, vînătăile şi câteva lacrimi sunt cele mai mari drame la locurile de joacă. Dar, cu fiecare accidentare sau căzătură de pe echipamentele de joacă, se pot produce leziuni.

Cele mai frecvente leziuni la locurile de joacă sunt fracturile şi luxatiile. Aceste leziuni se întâmplă atunci când copiii cad de pe balasoare sau tobogane. Copiii sunt cel mai adesea răniţi atunci când se caţără pe echipamente de joacă înalte. Sau se pot răni uşor şi atunci când se dau în maşinuţe cu arc, leagăne, trambuline şi căţărătoare.

Preşcolarii şi copii de vârsta şcolară primară sunt cei care sunt mai expuşi la astfel de leziuni şi răni. De ce? Pentru că aceştia sunt încă în curs de dezvoltare a coordonării fizice, puterii musculare. Faptul ca au nevoie să înţeleagă dacă săritul din leagăn este o idee bună!

Cele mai multe accidente la locul de joacă nu sunt foarte grave, iar incidentele fatale sunt rare. Toate echipamentele de joacă însa, trebuie cel puţin, să respecte standardul de siguranţă pentru echipamentele pentru spaţii de joacă.

Distracţie şi siguranţă în spaţiile de joacă

Cel mai bun mod de a vă ajuta copilul să evite şocurile şi loviturile pe terenurile de joacă, este de a-l supraveghea în mod activ în timp ce se joacă.

Supraveghindu-vă îndeaproape copilul, mai ales atunci când încearcă ceva nou sau complicat, vă ajută la păstrarea vizitelor la spaţiul de joacă sigure, dând copilului încrederea de a-şi dezvolta mişcarea şi abilităţile sociale.

Şi, ca parte a supravegherii copilului, de ce nu intrii şi tu în joacă cu el? Poate fi foarte distractiv pentru amândoi.

Prevenirea leziunilor şi siguranţa la spaţiul de joacă: sfaturi

Aceste sfaturi vă pot ajuta să vă păstraţi copilul în condiţii de sigurantă şi să evitaţi leziunile produse în parcuri şi terenuri de joacă:

  • Introduce-ţi treptat copilul în activităţi: leagăne şi tobogane, pereţi de alpinism, etc. De exemplu, începeţi cu un echipament care este aproape de sol şi activităţi cu care copilul dumneavoastra se
  • simte confortabil.
  • Căutaţi un spaţiu de joacă sigur. Echipamentele trebuie sa fie certificate, iar pardoselile trebuie să fie din cauciuc moale (se recomandă aproximativ 300 mm adâncime).
  • Căutaţi un loc de joacă cu un gard în jurul lui. Acest lucru va opri copiii mici să evadeze pe stradă. De asemenea, acest lucru face mult mai uşoară supravegherea dacă aveţi în grijă mai mulţi copii de odată.
  • Dacă copilul dumneavoastră are sub 3 ani, încercaţi să rămâneţi la locul cu echipamente de joacă mai mici de 1 m în înălţime.
  • Dacă copilul dumneavoastră are vârsta de 3-5 ani, încercaţi să rămâneţi la locul cu echipamente de joacă mai mici de 1,5 m înălţime. De exemplu, tobogane sau balansoare copii.
  • Dacă copilul dumneavoastră are peste 5 ani, încurajaţi-l să se joace la echipamentele care nu sunt mai mari de 2 m fata de sol.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Peste 500 de produse,

pentru un loc de joacă complet.

Instalare rapida,

ne adaptăm nevoilor tale.

Instalăm în toată România,

avem proiecte în fiecare județ.

Experienta de 20+ ani,

peste 900 de proiecte.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!