9 întrebări pe care toată lumea ar trebui să și le pună despre siguranța locului de joacă:
1. Suprafața terenului de joacă este sigură?
Suprafețele nesigure, cum ar fi betonul – și uneori chiar gazonul – prezintă riscuri de accidentare gravă. Căderile sunt cauza majoritară a rănilor de la locurile de joacă și, prin urmare, este important să se restricționeze accesul copiilor la echipamentele plasate pe suprafețe dure, cum ar fi asfaltul, betonul și sau iarba. Suprafața terenului de joacă acceptată trebuie să fie certificată: fibră de lemn, cauciuc mărunțit sau suprafață turnată tip tartan.
2. Există suficient spațiu sub și în jurul echipamentelor?
Norma generală este să permită o zonă de utilizare minimă de 1.8 metri în jurul echipamentului de joacă pentru copii. Consultați normele ASTM 1487 sau Ghidul Comisiei pentru siguranța produselor pentru consumatori pentru cerințele specifice zonei de utilizare.
3. Este locul de joacă potrivit pentru copil?
Fiecare loc de joacă ar trebui proiectat corespunzător pentru a satisface nevoile copiilor care variază în funcție de vârstă și abilitate.
4. Echipamentul pune copilul în pericol de la obiectele proeminente?
Nu ar trebui să se afle echipamentul la îndemâna copiilor. Obiectele proeminente ar putea să taie sau să rănească grav copiii.
5. Echipamentul de joacă pentru copii prezintă un risc de strangulare?
Căutați ceva care are potențialul de a înțepa îmbrăcăminte, bijuterii sau cordoane.
6. Există părți în mișcare care ar putea răni copiii?
Nu ar trebui să existe puncte accesibile unde copiii să poată fi prinși sau să-și prindă hainele.
7. Există ceva care ar putea provoca un copil să se împiedice?
Suprafețele trebuie să fie netede și fără pericole. Asigurați-vă că solul este nivelat și liber de rădăcini sau pietre.
8. Este bine întreținut spațiul de joacă?
Echipamentele pentru locurile de joacă trebuie să fie bine menținute. Rugina și alte deteriorări sunt semne de reevaluare a procedurilor de întreținere. O inspecție regulată este importantă pentru păstrarea locului de joacă în stare bună.
9. Locul de joacă a fost renovat?
Echipamentele vechi și deteriorate pot fi extrem de periculoase. Pe parcursul anilor 60, 70 și 80, locurile de joacă au fost în mod obișnuit echipate cu leagăne de metale grele. Cu toate acestea, acest echipament poate periclita copiii. Renovarea frecventă este esențială pentru asigurarea siguranței locului de joacă.