Trenduri ale parcurilor şi locurilor de joacă în 2017

Trenduri ale parcurilor şi locurilor de joacă în 2017 –  idei și abordări care vor continua să crească în popularitate 
Vă întrebați ce tendințe ar putea avea impact asupra parcurilor și a industriei terenurilor de joacă? Urmărim în prezent câteva tendințe majore pe care anticipăm că vor câștiga și mai multă forță în anii următori. Am subliniat opțiunile noastre pentru cele 4 tendințe importante pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când planificați îmbunătățirile pe care vreți să le aduceți spațiului dumneavoastră. Fiecare tendință apare pe termen lung – idei și abordări care vor continua să crească în popularitate și vor deveni un diferențiator semnificativ care afectează numerele dvs. de vizitatori sau linia afacerii.

1. Siguranță prin design
Parcurile și locurile de joacă, în special în zonele urbane, au adese motive de reproducere a criminalității și alte activități nedorite, cum ar fi vandalismul, accidente. Dar există anumite considerații de proiectare si design care pot fi făcute pentru a descuraja comportamentul urat atât în parcurile urbane cât și în cele rezidențiale. Prevenirea infracțiunilor prin proiectare nu este un concept nou. El a fost inițial creat în anii 1960, dar nu a câștigat tracțiunea până când a fost acceptată pe scară largă de către autorități la sfârșitul anilor ’90. Deși nu există o „listă oficială de verificare” și nu este neapărat o reparație rapidă, iată câteva strategii pentru a limita oportunitatea de infracțiune:

Supravegherea naturală: îmbunătățirea vizibilității publicului larg pentru a descuraja acțiunile penale. Faceți acest lucru prin încurajarea traficului pietonal/bicicletelor, amenajare peisagistică pentru a crește accesul, utilizarea de garduri joase sau limitate și creșterea iluminatului.

Amenajarea teritorială: să promoveze controlul social/proprietatea asupra spațiului, făcând vizitatorii să se simtă în siguranță și îndemnați să provoace orice intrus. Acest lucru se poate face prin mărirea definiției spațiilor prin plasarea clădirilor, a locurilor de ședere, a gardurilor, a semnelor și a amenajării teritoriului pentru a comunica o prezență activă.

Controlul accesului: limitarea posibilității de infracțiune prin limitarea accesului sau controlul fluxului de persoane. Plasarea intrărilor și iesirilor, împrejmuirea, amenajarea spontană sau densă a amenajărilor și a iluminatului reprezintă câteva lucruri care trebuie luate în considerare pentru controlul accesului.

Întreținere: exprimați dreptul de proprietate asupra proprietății pentru a reduce probabilitatea de vandalism. Fixarea accesoriilor sparte, ascunderea graffiti-urilor și menținerea peisajului în mod regulat vor transmite că instalația este îngrijită și supravegheată în mod regulat.

Sprijin pentru activități: să depună eforturi pasive și active pentru a crește utilizatorii într-o zonă pentru a descuraja potențialii infractori. Aceasta ar putea include includerea elementelor de design atrăgătoare, cum ar fi arta sau grădinile, sau activitățile de programare în zonele comune pentru a atrage oamenii și a promova utilizarea corectă.

Urmărirea țintă: atunci când este necesar, utilizați bariere sau tehnologii fizice pentru a refuza sau limita accesul la o zonă. Aceasta ar putea include adăugarea de lămpi, alarme, încuietori, porți sau ofițeri de securitate. Acest lucru ar trebui însă utilizat cu moderare, deoarece poate determina utilizarea pozitivă.

Peste 500 de produse,

pentru un loc de joacă complet.

Instalare rapida,

ne adaptăm nevoilor tale.

Instalăm în toată România,

avem proiecte în fiecare județ.

Experienta de 20+ ani,

peste 1000 de proiecte.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!