Importanța pauzei de recreere pentru copiii cu THDA

Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atenție (THDA, ADHD) este o tulburare mentală care afectează copii de toate vârstele. Poate provoca distragere, dezorganizare, probleme de concentrare, uitare, neliniște și multe altele. Copiii cu THDA tind să aibă un timp deosebit de dificil în clasă, deoarece această condiție le face mai dificilă îndeplinirea sarcinilor, ascultarea în clasă și concentrarea.

Importanța pauzei de recreere pentru copiii cu THDA
Pentru copiii cu THDA, pauza de recreere este deosebit de important din câteva motive:

Aceasta îi împiedică pe copii să fie izolați. Copiii cu THDA au o afecțiune care îi face să evite greu comportamentele disruptive în sala de clasă. Atunci când copiii cu THDA sunt ținuti în sala de clasă ca pedeapsă pentru provocarea tulburărilor, ei sunt separați pentru starea lor medicală, iar acest lucru poate încuraja cicăleala.

Pauza de recreere poate îmbunătăți activitatea fizică. Toți copiii au nevoie de activitate fizică, iar locul de joacă este o modalitate fantastică de a face acest lucru. Unul dintre avantajele  pauzei pentru copiii care suferă de THDA este capacitatea de a elimina energia excesivă și agitația.

Pauza de recreere și simptomele THDA pot fi strâns legate. Activitățile din timpul pauzei pot îmbunătăți concentrarea, memoria și atenția de care copiii au nevoie. Studiile au arătat că copiii care au THDA pot avea rezultate mai bune în sala de clasă și chiar au simptome reduse atunci când li se permite să meargă să se joace în timpul pauzelor școlare. Activitatea în aer liber a fost, de asemenea, legată în mod pozitiv de performanțele școlare îmbunătățite.
Timpul de joacă poate ajuta copiii să se concentreze într-un mediu fără presiune. Într-un cadru de clasă, care tinde să fie liniștit și necesită perioade lungi de liniște, poate fi dificil pentru copiii cu THDA să reușească. Ei pot simți o mare presiune în a se concentra și pot simți că sunt întotdeauna pedepsiți sau mustrați fără vină proprie. Pauza scolară, pe de altă parte, are mai puține reguli, ceea ce permite copiilor să învețe într-un mediu mai confortabil. În timpul pauzei, un copil cu THDA poate învăța prin utilizarea panourilor de activități, de exemplu, sau poate să-și îmbunătățească abilitățile de a urma regulile jucând un joc cu alții.

Pauza școlară poate contribui la dezvoltarea abilităților sociale. Copiii cu THDA pot construi abilități sociale la locul de joacă, în timp ce învață să împartă și să negocieze. A face prieteni îi poate ajuta să se simtă mai puțin singuri, toți ajutându-i să-și dezvolte abilitățile sociale.

Pauza școlară este benefică pentru toți copiii. Îi ajută să rămână pe drumul cel bun în clasă, ajută la reducerea perturbărilor și ajută la dezvoltarea copilăriei. Unul dintre beneficiile pauzei este că poate ajută persoanele care suferă de THDA să ajungă la această mișcare de dezvoltare.

Soluții locuri de joacă incluzive
La Atlas Sport, credem că este, de asemenea, esențial să susținem copiii cu echipamente de joacă care să îi ajute să se dezvolte. Dacă aveți nevoie de echipament de joacă care să ofere posibilitatea de joacă pentru copii, contactați reprezentantul Atlas Sport.

Peste 500 de produse,

pentru un loc de joacă complet.

Instalare rapida,

ne adaptăm nevoilor tale.

Instalăm în toată România,

avem proiecte în fiecare județ.

Experienta de 20+ ani,

peste 900 de proiecte.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!