Spatiile de joaca pentru copii, oaza de fericire

Sentimentul de bucurie pe care un copil il simte cand intra in locul de joaca, cand se da in leagan, in tobogan, socializand cu ceilalti copii este optim in dezvoltarea copilului. Bucuria este un instrument monumental pentru promovarea sanatatii creierului. Este crucial sa invatam copiii cum sa experimenteze bucuria si sa cream un mediu propice pentru acestia. Haideti sa vedem impreuna beneficiile bucuriei in dezvoltarea sanatoasa si optima a unui copil.

Beneficiile bucuriei pentru copii
Stresul are efecte potential negative in timpul dezvoltarii copilului. Bucuria este un antidot puternic impotriva stresului. Copiii experimenteaza presiunea stresului cand simt ca sunt tratati diferit de colegi, de cei din jur sau daca nu se joaca dupa o zi lunga de invatare. Puteti spori bunastarea copiilor oferind instrumente pentru combaterea stresului si promovarea bucuriei. O modalitate prin care puteti face acest lucru, este locul de joaca in aer liber. Beneficiile acestei activitati sunt:

1. Reduce anxietatea
Evenimentele stresante continue declanseaza sentimente de anxietate, mai ales daca aceste sentimente raman netratate. Este posibil sa observati stres sau anxietate la un copil daca prezinta semne precum: modificari ale dispozitie, tipare de somn fluctuante, reactionarea exagerata privind probleme minore, modificari ale performantelor academice.
Cand observati copiii confruntandu-se cu anxietate sau stres intens, bucuria poate diminua aceste sentimente anxioase. Multi copii au simptome reduse de anxietate atunci cand sunt bucurosi.

2. Creste capacitatea de invatare
Stresul continuu slabeste dezvoltarea creierului unui copil, ducand la dificultati de invatare, comportament neregulat, sanatate fizica si mentala afectata. Atunci cand sunt expusi la prea mult stres, copiii invata si performeaza mai greu de-a lungul copilariei si pana la maturitate. Dar, atunci cand sunt expusi la bucurie, ei pot prelua in mod eficient informatii noi si pot dezvolta un set de abilitati care ii va ajuta mai tarziu in viata.

3. Incurajeaza copiii sa incerce lucruri noi
Copiii intra in modul de auto-protectie atunci cand se simt anxiosi sau stresati. Intalnirea copiilor noi la locul de joaca sau curajul de a urca pe peretele de stanca. se dovedesc provocatoare atunci cand este preocupat sa se gandeasca la evenimentele stresante care se petrec in viata lor. De exemplu, daca un copil se lupta sa se integrezela scoala, anxietatea se poate transfera la locul de joaca.

Da-i copilului tau instrumentele necesare pentru a depasi si redirectiona aceste ganduri negative catre cele mai vesele. Incurajati-l sa iasa din zona lor de confort. Cu cat face mai mult, cu atat va avea mai multa incredere in abordarea obstacolelor mai mari in viitor – cum ar fi gasirea unui prieten la locul de joaca.

Peste 500 de produse,

pentru un loc de joacă complet.

Instalare rapida,

ne adaptăm nevoilor tale.

Instalăm în toată România,

avem proiecte în fiecare județ.

Experienta de 20+ ani,

peste 900 de proiecte.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!