Cum joaca în aer liber îmbunătățește sănătatea mintală

Valoarea jocului în aer liber și a învățării în aer liber, plimbările și conectarea la natură este imensă.

Indiferent dacă este vorba de învățare structurată în conformitate cu curriculum-ul școlar, sau de joc liber și timp liber, timpul petrecut afară, face mintea mai sănătoasa și mai fericită.
Există dovezi considerabile potrivit cărora timpul petrecut în aer liber, în natură, sporește speranța de viață, îmbunătățește starea de bine, reduce simptomele depresiei și crește capacitatea copilului de a fi activ la școală.
În plus față de sănătatea fizică mai bună, cadrele didactice raportează o concentrare îmbunătățită, o capacitate mai bună de a se focusa și de a învăța, o productivitate sporită, un comportament mai bun și promovarea unor relații mai pozitive între adulți și copii și între grupuri, atunci când copiii sunt mai activi și petrec mai mult timp în aer liber.
Aerul liber este locul în care copiii se simt cel mai bine. Cu mai puține restricții, timpul petrecut în aer liber este interesant și inveselitor pentru ei.
Acest sentiment de libertate în spațiu deschis aduce cu el un sentiment de fericire și bunăstare greu de învins.

Există o simplitate naturală în timpul petrecut afară; este mult mai tactil și mai tangibil decât sala de clasă. De aceea, ar trebui să ne concentrăm asupra bunăstării și să încurajăm copiii noștri să se conecteze cu lumea naturală. Nu sugerăm eliminarea testelor și examenelor, dar cu siguranță am putea să le reducem pentru a permite mai mult timp copiilor să exploreze lumea din jurul lor. Trebuie să aducem pozitivitatea, sănătatea și bunăstarea înapoi în școli.

Copii mai sănătoși și mai fericiți în aer liber
Afirmațiile potrivit cărora conectarea copiilor cu mediul înconjurător este bună pentru dezvoltarea lor socială și emoțională, îmbunătățirea sănătății mintale și bunăstarea psihologică și emoțională sunt susținute de dovezi clare.
Un studiu efectuat de Asociația Medicală Americană a concluzionat că „Copiii vor fi mai inteligenți, mai capabili să se înțeleagă cu ceilalți, mai sănătoși și mai fericiți atunci când au ocazii regulate de a se juca liber și nestructurat în aer liber”.
Expunerea la natură are un efect liniștitor asupra copiilor și poate reduce hiperactivitatea, în special la cei care suferă de ADHD.

Cum îmbunătățiți locul de joacă pentru joacă în aer liber


Mișcarea și accesul în aer liber nu ar trebui întotdeauna să se oprească odată ce începe cursurile. Pentru preșcolari,  este atât de important să se miște și să câștige experiențe din aer liber. Având în vedere numărul uriaș de resurse care sunt acum disponibile pentru învățarea în aer liber și activitățile transversale, pentru educația fizică și pentru arte, limbi, matematică și științe, lecțiile tradiționale de clasă în aer liber devin o opțiune mult mai fezabilă.

Iată câteva idei pentru îmbunătățirea locului de joacă al școlii pentru învățarea în aer liber:

Sălbăticie și grădinărit


Zonele sălbatice, săpăturile și grădinile sunt un bun start. Grădinăritul este adesea folosit că o intervenție terapeutică în domeniul sănătății mintale. Și sub masca plantării, sapării, cultivării, udării, și prelucrării, copiii pot învăța despre biologie și cicluri de viață, geografia, climatul și mediul.
Copiii află despre muncă în echipă și puterea perseverenței. Odată cu zonele plantate vin insecte și păsări în căutarea unui loc de odihnă și mâncare.

Învățarea STEM
Resursele moderne în aer liber concepute pentru a ajută la predarea subiectelor STEM în aer liber, pereți de apă, stațiile de baraj, echipamentele de joc cinetic, toate necesită o contribuție fizică, sporind oportunitățile de mișcare în timpul școlii.

Educație fizică
Este posibil ca această să se desfășoare să se ia în aer liber, dar multe școli se confruntă cu provocări prin condiții meteorologice nefavorabile, condiții de teren slabe și lipsă de facilități și recurg la utilizarea mai frecventă a sălilor de sport.
Acest lucru nu trebuie să fie o regulă, deoarece îmbunătățirile tehnologiei, creșterile recente ale fondurilor guvernamentale, în mod special pentru sport în școli și disponibilitatea finanțării nerambursabile, înseamnă că suprafețele de joacă pentru toate condițiile meteo, terenurile și suprafețele multisport sunt mai mult o realitate accesibilă.

 

Peste 500 de produse,

pentru un loc de joacă complet.

Instalare rapida,

ne adaptăm nevoilor tale.

Instalăm în toată România,

avem proiecte în fiecare județ.

Experienta de 20+ ani,

peste 900 de proiecte.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!